Dr. Csitáry Gábor

Szakterület
Belgyógyász - Kardiológus Főorvos
Rendelési idők
Kéthetente péntek: 08.00-13.00

1969-ben születtem Budapesten, ahol feleségemmel és 2 gyermekemmel élek.

1993-ban szereztem orvosi diplomámat „summa cum laude" minősítéssel a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1998-ban belgyógyász, 2000-ben kardiológus, 2016-ban sportorvos szakképesítést szereztem.

Két évtizedet töltöttem a budapesti Szent János Kórház Kardiológiai Osztályán, ahol biztos tudást és gyakorlatot szereztem a diagnosztikában és a betegellátásban. Évekig vezettem az Országos Sportegészségügyi Intézet Kardiológiai Szakrendelését.

Az általános kardiológiai betegségek gyógyítása mellett munkám másik fő területe a sportolók vizsgálata. A különböző intenzitású sportágakban szereplő amatőr és kiemelt szintű sportolók alkalmassági és szűrővizsgálatait végzem, a betegséggel együtt élők rendszeres ellenőrzését biztosítom.

A profi, válogatott szintű sportolók rendszeres kardiológiai szűrővizsgálata ma már kötelező. Emellett manapság egyre inkább felmerül az amatőr, szabadidejükben sportoló, vagy alkalmi versenyeken indulni kívánó páciensek alkalmasságának elbírálása. Figyelembe véve, hogy az intenzív fizikai megerőltetés -kedvező egészségügyi hatások mellett- számos veszélyt is magában hordoz, esetükben kifejezetten javasolt a rendszeres sporttevékenység megkezdése előtt kardiológiai vizsgálat elvégzése. Ennek során olyan, esetleg addig nem ismert kórállapotokra derülhet fény, melyek alapvetően befolyásolhatják a páciens alkalmasságát, terhelhetőségét. Így a vizsgálatot követően mind a sportág típusára, mind az edzésintenzitás mértékére javaslatot tudunk adni a páciensnek.

Magánorvosi rendelésem keretében arra törekszem, hogy rövid előjegyzési idő és a diszkréció követelményeinek betartása mellett, megfelelő alapossággal tudjam pácienseimet kivizsgálni, gondozni.