Dr. Győrffy László

Szakterület
Urológus szakorvos
Rendelési idők
Kedd: 08:00-13:00

1981-ben nyertem felvételt a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karára. Tudományos diákköri tevékenységeim anatómiai és sebészeti intézetekben folytak.
A diplomámat 1987-ben kaptam meg. Közvetlenül az egyetem után a budapesti János Kórház és Rendelőintézet Urológiai Osztályán kezdtem el dolgozni segédorvosként.
1991-ben szereztem urológiai szakvizsgát. 1992-ben kerültem az Orvostovábbképző Egyetem Urológiai Klinikájára egyetemi tanársegéd beosztásba. 1999 októbere óta a Flór Ferenc Kórház Urológiai Osztályán dolgoztam osztályvezető helyettes főorvosként az osztály 2012. június végén történt bezárásáig. Jelenleg több magán egészségügyi centrummal állok kapcsolatban. Elsősorban urológiai járóbeteg szakellátással kapcsolatos magánorvosi tevékenységet végzek az Uro-Health Kft. ügyvezetőjeként.   Számos hazai és külföldi kongresszuson (Franciaország, Olaszország, Izrael, Románia, Törökország, Belgium, Spanyolország, Portugália) előadással is részt vettem. Tanulmányúton voltam Ausztriában több alkalommal (Bécs, Franz Josef Spital, szakvizsgaelőkészítő; Bécs, Wilhelminen Spital, laparoszkópia, urodinamika; Bécs, Rudolfstiftung, ESWL; Innsbruck, Egyetem, Laparoszkópos továbbképzés;), Németországban szintén több alkalommal (Neustadt a.r. Weinstr., Városi Kórház, prosztataspirál, amelyet Magyarországon elsőként alkalmaztam; 2 alkalommal aktív kórházi gyakorlaton vettem részt Heilbronnban a heidelbergi Egyetem Oktató Kórházában, ahol lézer, endoszkópia és laparoszkópia témákban kaptam továbbképzést), Koppenhágában (Dánia) a Herlev Kórházban az urológiai ultrahangdiagnosztikát tanulmányoztam, főleg a prosztata rektális vizsgálatát illetően.

Hazai szakmai tevékenységemből kiemelendő, hogy 1988, az ESWL hazai bevezetése óta foglalkozom ezzel a vesekőkezelési formával. Elsők között végeztem Magyarországon urológiai laparoszkópos műtéteket, melyeket 1991-től hosszú állatkísérletekkel (tudományos közleményben és előadásokkal számoltunk be) és gyakorlatokkal vezettünk be.

Jelenlegi főbb tevékenységi köreim: alsó és felső húgyúti endoszkópia, perkután vesekősebészet, az ESWL, a férfiak vizelési problémáinak megoldása, a prosztatarák diagnosztikája, női vizelettartási problémák, húgyhólyag daganatok diagnosztikája és kezelése és a vesedaganatok radikális sebészete.

A még hatékonyabb gyógyító munkához szükség van olyan nyugodt légkörre, amelyben a betegség felderítése mellett jut idő arra is, hogy a beteg minden kérdésre választ kaphasson, hogy ne alárendelt, hanem az orvos egyenrangú partnere legyen. Hiszek abban, hogy a gyors gyógyulásnak ez mindenképpen feltétele. A Boróka Egészségház biztosítja ezt a légkört.

Részletes információkat talál rólam a https://www.uro-health.org/